Monday, August 19, 2013

Sebamed cleansing bar

Jerawat kat muka aku ni bukan jenis yang benanah tp ianya menjadikan pipi aku very pinkish. Rindu acne-aid tapi tak halal. So lepas consultation dgn miss emma. Aku petang td beli lah sebamed cleansing bar ni. Bismillah.

Sunday, August 18, 2013

Wedding Dr. Fie

Dr fie ni kakak kawan aku. So she get married with a doctor too. Dr hizwan tak silap. Huuu. Jumaat malam lepas majlis nya kat dewan seri endon, presint 10, putrajaya. So, this is Nisa with her friends.

Jerawat

Okay. Aku start ada pimple ni since plkn which is in year 2009. Masa tu tak teruk sangat. Boleh dikawal. Tapi masa lama lama dah macam tak boleh kawal. Agak teruk. Pink pipi aku sbb jerawat pasir. Tak payah pakai blusher pun takpe. But last year aku pakai Acne-aid. Sabun ni murah tak sampai rm20. Pakai dah 3 bar. 1 bar tahan 4bulan. So lately, nak beli lg kat guardian. Tiba-tiba, status sabun tu jadi non-halal sebab gelatin babi. What what -_-. Kena samak ke muka. So stop, kena cari alternatif lain pula dah. Ceraphil ni mcm tak function. Mahal sikit.

Friday, August 2, 2013

Esok pagi result keluar

Honestly this time punya result aku tak aim tinggi. It is due to carrymark yang super rendah especially law + far. Other 6 subjects yang aku rasa tak confident pun jawab. But, I still hoping for the best. Semoga dapat keputusan cemerlang. Amin.

Nerve wrecking tunggu esok.  Dah lah sabtu. Sabtu pagi. Elok2 minggu sebelum raya :) Salam.

Thursday, July 25, 2013

Penantian amat menyiksakan

Okay. Result kolej and akademik on my way. Dua dua keluar before raya. Super great. Again, the only way to spill everything out is through this blog. Lama2 blog ni cerita pasal hardships aku je. Anyway, I always hope for the best result. Untuk kolej rasanya aku dah collect 28 kupon which is twice that I could collect last semester. Hoping for the best. Result keluar last is this 26th. semoga still dapat kolej before intern on 7th semester.

Lagi satu result akademik.  Sigh*** I try to be positive dwapite betapa tak confidentnya aku on all the papers plus carrymark sikit especially law. Lecturer super unfair. We've tried our best tapi kenapa klas aku je yg markah sikit. Lagi satu ada satu soalan AIS yg aku jwb totally salah. Sob sob. Cannot absorb it. 'Good news is result coming out on 3rd august. Before raya. TQ. Ya Allah, semoga aku dapat keputusan cemerlang.

Tuesday, January 22, 2013

jan012213

okay. aku baru perasan dah hampir setahun aku tinggal blog ni. so, here i am.

so. i get the account assisstant position. i work there for 5 months.

awal sept 2012 sambung bachelor of accountancy. dah habis pun part 4.

then bulan lepas graduate diploma. Alhamdulillah with ANC. (photos will be posted later)

success after success. tapi aku rasa degree kat shah alam ni macam tough sangat. yelah dulu kat kampus lain semua lecturer bagi, manual apa semua. kat sini semua buat sendiri. notes pun cari sendiri tapi its fine with me. standard lecturer kat sini yang super high semua DR., PROF, lecturer ACCA so carry mark pun memang dasat lah kan. but its fine with me. semester 4 ada 8 subject. dalam seminggu 26 jam belajar. assignment sangat banyak. final pun serabut je. takut nya result. somehow, all the best semua. InsyaAllah we can do it.

Thursday, April 5, 2012

esok ada interview

salam. tomorrow i will be having the very 1st time interview.

untuk job position - account clerk. untuk cuti 5 bulan ni rasanya kalau oleh nak jadi account clerk. insyaAllah kalau ada rezeki. kalau tak, kerja kat mana2 pun tkape. experience.

Account Clerk.
Tecnic Group Berhad.
Bandar Baru Bangi.

p/s : dengar cerita result Part 6 keluar 27.4 ni . huuuu